Kombi bakımınızı yaz aylarında kışa girmeden önce yaptırmalısınız ki zorlu kış maratonuna kombinizi hazır olabilsin. Kombinizi eğer uzun bir süredir bakım yaptırıyorsanız, kombinizi atölye bakımı ya da ısıtmayı ve tasarrufu sağlayan ana parçaların sökülüp temizlenmesi gerekmektedir. Konuyu biraz daha açmak gerekirse;

  • Kombide sıcak suyun sıcaklığını azaltan kireç ve diğer etkenleri ortadan kaldırmak gerekir. Kombinin ana eşanjörü şehir su hattındaki bol kireçten dolayı bir süre sonra kireçten kabuk bağlayarak suyu ısıtmak yerine kireci ısıtmaktadır. Kuvvetli asitler ile bu kireçler den ana eşanjörü arındırmak gerekir.
  • Kombinin üst tarafında bulunan çiğ gazı yani yanmış gazı dışarı atmayı sağlayan fan motorunun içerisinde biriken kir ve tozlardan arındırılması gerekir. Arındırılamaz ise bu parçadan bir süre sonra insanı rahatsız edecek şekilde bir ses çıkmaya başlar.
  • Sıcak su sensörü ve petek sıcaklığını ayarlayan sensörlerin yenilenmesi gerekir.
  • 3 yollu vana grubunun iç yataklarının değiştirilmesi gerekir.
  • Plakalı eşanjör diye tabir edilen parçanınsa asitler ile temizlenmesi gerekir.
  • Sirkülasyon pompasının içerisindeki kirden arındırılması eğer iç yatağında sorun varsa iç yatağında değiştirilmesi gerekir.
  • Kombinin içerisindeki toz, kir, tüy, vb. çeşitli alev alabilecek can ve mal kaybına neden olabilecek her türlü dış etmenden de cihazın tamamen temizlenmesi gerekir.

Bu listelenen maddelerin kombi atölye bakımında yapılması gerekmektedir. Piyasada 30, 40, 50, 60 TL gibi bir ücretle yapılan bakımların gereksiz olduğunu gaz, su gibi ekonomik yönden sizi rahatlatmaya yarayacak bir bakım olmadığını da belirtmek isteriz. Atölye bakımlarında ise kombinin ana gövdesinde parça dahi kalmayacak şekilde tüm parçalar sökülür ve gerekli temizlik ürünleriyle (asitler, cif, yağ çöz vb. kimyasallar) temizlenerek tekrardan cihaz toplanır. Toplanan cihaz birkaç gün test edilerek sorunsuz bir şekilde kombi kullanıcısına çalışır ve ilk günkü gibi bir performansla teslim edilir. Şunu da belirtmekte fayda var cihazınızı ofisi olmayan, vergi ödemeyen çantacı diye tabir ettiğimiz kişilere teslim etmeyiniz. Yoksa kombinize atölye bakımı yapmak yerine oto yıkamaya götürüp sadece cihazınızın ve yedek parçaların dış görüntüsü parlatıp işlem yapılmış gibi cihazın montajını yaparlar.

Periyodik Kombi bakımınızda Yapılması gereken işlemler için Kombi bakımı yazımızı gözden geçirmeniz değerli müşterilerimiz için detaylı bir şekilde anlatmış bulunmaktayız..

7/24 Teknik Servis Ekibimize Anında Ulaşın